Серия от специализирани полицейски операции се провеждат из страната. Регистрирани са нарушения за престъпления свързани с политическите права на гражданите при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание, лихварство и битови престъпления. Има и задържани.

Изборната търговия е в разгара си. Акция срещу купуването на гласове и битовата престъпност се проведе в някои райони на София, потвърдиха за "Фокус“ от пресцентъра на МВР. Резултати от акцията се очакват по-късно днес.

Незаконна лихварска дейност е отчетена в пловдивския квартал "Столипиново".  Проверяват се два адреса, за които има информация, че там има лица, свързани с купуването на гласове. Акцията е започнала рано сутринта от служители на 6 РУ и ще продължи през целия ден. 

На територията на Кюстендилска област се проведе операция във връзка с престъпления, свързани с подготовката и провеждането на предстоящите парламентарни избори.

Служителите са иззели списък с имена от 33-годишен жител на Сапарева баня, който е и задържан. По случая е образувано бързо досъдебно производство и работата по случая продължава.

Припомняме, че до момента в ОДМВР – Кюстендил,  са образувани 2 досъдебни производства за престъпления, свързани с изборните права на гражданите и работата по тях продължава под надзора на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция се провежда и срещу битовата престъпност на територията на Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Проверяват се заложни къщи и игрални зали, както и за допълнителни тайници в автомобилите. До момента има петима задържани.

Полецейска акция в областта имаше и в петък. Обект на проверките тогава бяха различни направления - криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.