След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на отминалите вече местни избори, премиерът Николай Денков официално поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче държавният глава не е изразил съгласие да я разпише.

"Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС", заяви пред Nova Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

По думите му, мотивите, които са посочени от министър-председателя, са "нефелни". "Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие", коментира още той.

Стоянов коментира и информацията, че Денков е поискал от агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. "Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова", каза секретарят по сигурността.

Според Димитър Стоянов, на това правителство "всички са му виновни". И е уверен, че то не е работещо за разлика от служебното правителство, в което самият Стоянов е участвал. "В момента нямаме сглобка, имаме разглобка", каза още секретарят.