За една година сдружението "Подкрепи.БГ“ е събрало по различни кампании и каузи над половин милион лева. Това каза Георги Иванов от сдружението "Подкрепи.БГ“ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.   

"Подкрепи.БГ“ е онлайн дарителска платформа. Направена е и е поддържана изцяло от доброволци. Екипът се състои от 35-40 специалисти в различни области – програмисти, дизайнери, маркетолози, прависти. Над 4500 са дарителите в платформата, разказа Георги Иванов. 

"Подкрепи.БГ“ е съвкупност от всички хора, които доброволстват вътре, и всички хора, които даряват, всички партньори, които предоставят безплатни услуги, всички организатори“, поясни той.  

Сдружението не разполага с бюджет дори за реклама, всичко се случва благодарение на доброволците. "Много интересни партньорства направихме тази година. Например една кампания, която създава билбордове, ни дадоха празни пространства за реклама. Направихме партньорства с няколко онлайн медии, които разказват за кампанията. Лека-полека с взаимни усилия нещата се случват“, каза Иванов.  

Той обясни, че чрез платформата могат да бъдат подкрепени всякакви кампании, стига те да са морални и с некомерсиална цел. Кампаниите могат да бъдат здравни, свързани с образование, с подпомагане на деца в затруднено положение. "Стремим се да бъдем максимално прозрачни при самото представяне на кампаниите и при проследяването как точно се харчат средствата. Организаторите пускат регулярни новини по прогреса по кампаниите им“, каза още Георги Иванов.  

До момента осем са успешно затворените кампании. Благодарение на плаформата няколко младежи вече учат в чужбина, похвали се Иванов.