Както повечето от вас знаят, погледът, мечтите и целите ми винаги са били насочени нагоре към звездите. Да съм част от прехода на човека от Земята към Космоса е моя детска мечта, която само съм подхранвал през годините. Това пише в личния си Facebook профил Самуил Николов. Той има мечтае успешно да изстреля ракета в космоса. За да сбъдне мечтата си той има нужда от средства за обучението си.

Ето цялата публикация на Самуил:

Тези, които ме познават добре, знаят, че през последните 2-3 години получих много ценен опит в колаборациите ми с NASA, SpaceX и Международната Космическа Станция, и реших каква роля бих искал да заема в изследването на други светове. Най-голямата ми мечта, за която вече съм предприел първите ми стъпки, е успешно да изстрелям ракета в открития космос, а защо не и с български екипаж!

Всички знания, които съм придобил от първия ми документален филм за Космоса и целия труд, който съм положил от първия ми учебен час, кулминираха с прием в един от най-елитните аеронавтични университети в света - Embry-Riddle Aeronautical University, специалност "Космически операции“.

Университета има изключително строга политика за отпускане на стипендии на чужденци, като често изобщо не отпускат такава. Въпреки това, те ще покриват близо 1/3 от таксата за обучението ми всяка година, която е 65,000 долара годишно.

Това е най-високата стипендия отпускана за чужденец в историята на университета, което ме обнадеждава, че специалистите там са видели потенциал в развитието и идеите ми.

Заедно с Подкрепи.бг създадохме страница и кампания, в която може да прочетете за постиженията ми до момента, които изиграха ключова роля в приема ми и отпуснатата стипендия, а също така оформиха възгледите ми относно ролята ми във възраждането на забравената Българска Космическа Агенция. Важно е да се отбележи, че Подкрепи.бг не удържат никаква комисиона от даренията.



Засега даренията, които съм получил на личната си сметка от компании, както и такива през дарителски платформи, са в размер близо 16,000 лева, което събрано със стипендията ми означава, че ми остават да събера още около 66,000 лв. до 20-ти юли, когато най-късно трябва да кандидатствам за виза и да покажа, че имам събрана цялата сума.

Който има желание да ме подкрепи може да го направи от тук - https://podkrepi.bg/campaigns/samuil-nikolov-embry-riddle

P.S. Ще съм благодарен да споделите публикацията с ваши приятели или колеги, които биха могли да проявят интерес да ме подкрепят по пътя ми.

Благодаря от сърце на всеки, който отделя част от времето и средствата си, за да ми помогне да сбъдна мечтата си!

Ad astra!