С взаимна подкрепа в осъществяването на дейности, насочени към професионалното развитие на жените и пълноценното им участие в социално-икономическите процеси и повишаване на ролята и значимостта им в съвременното общество, се ангажираха Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) и италианската бизнес асоциация AIDDA. AIDDA е първата италианска организация, създадена преди повече от 60 години, с цел популяризиране и подкрепа за женското лидерство.

Двете организации, които са със сходни цели, си обещаха още да си сътрудничат при организирането на бизнес посещения и ангажименти с български и италиански компании. Такива ангажименти включват икономически и търговски изложения, симпозиуми, семинари по проекти за сътрудничество, демонстрации на образци и литература за продукти и услуги. Партньорите ще си сътрудничат при организирането на обмен на инвестиционни и търговски мисии на министерско и правителствено ниво.

Ангажиментите бяха поети чрез подписването на меморандум за сътрудничество по време на визита на AIDDA в България, организирана от СЖББ. Подписите си под документа сложиха Антонела Джиачети, президент на AIDDA, и д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, в посолството на Италия в присъствието на посланичката Н. Пр. Джузепина Дзара.

"С подписването на споразумение между двете най-влиятелни женски бизнес организации в България и Италия целим да насърчим икономическите връзки между нашите членове, както и да споделим добри бизнес практики и лични истории на успеха чрез съвместни събития“, сподели д-р инж. Боряна Манолова.

“България е страна с добри условия за правене на бизнес и установени традиции на включване на жените в социалния и икономическия живот“, коментира Антонела Джиачети и допълва: "За нас партньорството ни със Съвета на жените в бизнеса в България е изключително важно, защото вярваме силно във важността на подкрепата на асоциациите на жените-предприемачи в момент, в който светът има нужда от женски ценности, за да отговори на предизвикателствата и рисковете, съществуващи към този момент.“