Софийски градски съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите за двойното убийство в кв. "Банишора“, информират от СГП. 

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража" спрямо Б. Р. и Н. С., обвинени за убийството на М. Р. и Е. Г. Обвиняемите бяха задържани от СГП за срок до 72 часа. Днес наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за задържането им под стража.

Съдът сподели доводите на прокурора, че по делото са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени в това качество. Решаващият съдебен състав прие, че е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление.

В тази връзка отчете, че обвинението спрямо тях е за посегателство върху най-висшата ценност – правото на живот. За обвиняемия Б. Р. съдът съобрази и обремененото му съдебно минало. СГС намери, че е налице и реална опасност двамата обвиняеми да се укрият от органите на досъдебното производство, тъй като живеят в гр. София без адресна регистрация.

Мярката за неотклонение на обвиняемите не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.