Днес от 18:30 ч. ще се проведе протест по повод навършването на една година от загубата на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. "Сливница" и ул."Русе" в град София на 08.05.2023 г. Това пишат отганизаторите на гражданското недоволство.

Ето какво са предвидили хората, които свикват протеста: 

Каним ви да се присъедините към нас, както правихте в продължение на 50 дни след трагедията. 

Цели на социалното мероприятие:

- Отдаване на почит към Ани и Явор, както и към всички загинали и пострадали в ПТП в България и показване на съпричастност към техните семейства;

- Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали;

- Призив към обществото за отговорност на пътя и апел към институциите за активна работа за повишаване на Безопасността на движението по пътищата. Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков".

Събитието се организира съвместно с Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" и в него ще вземат участие представители на неправителствени организации, работещи в сферата на Безопасността на движението по пътищата.