Стресът кара хората да ядат повече. Нашите емоции предизвикват отражение в нашето тяло. Това каза фитнес инструкторът Руми Илиева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Тя посочи два вида стрес. Острият, кратък стрес ни развива и е добър за нас. "В този случай, ако променим възприятието си към стреса, той може да ни действа много позитивно“, заяви Руми Илиева. 

Хроничният стрес обаче е постоянен и той ни влияе зле, карайки ни да ядем повече и да покачваме теглото си. Премахването на хроничния стрес и повечето сън намаляват автоматично глада. "Първата стъпка е осъзнаването, че човек е подложен на хроничен стрес. Тогава той може да започне да работи в посока това да го премахва“, обясни фитнес инструкторът.  

Тя обясни, че сред сигналите, че човек е подложен на хроничен стрес, е ако след сън усеща умора, изпитва постоянен глад, има нужда от питие вечер, за да се отпусне и да изпита удоволствие. "Първата стъпка е да осъзнаеш, че всички тези неща ти се случват, и след това да включиш в ежедневието си практики, с които задължително разпускаш стреса. Тренировката е един чудесен начин. Връщането в тялото ни е изключително важно за намаляване на стреса, защото така излизаме от главата си. Втората стъпка е да започне да прави промени и нещата, които източват енергията, да бъдат премахвани постепенно“, обясни Илиева.