Днес на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката. Церемонията ще започне в 10.30 часа в Гербовата зала, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За нейните значими заслуги към образованието и науката държавният глава ще връчи отличието на проф. д.б.н. Диана Петкова. Почетния знак е и за цялостния принос на проф. Петкова за развитие на науката и Съюза на учените в България.

На церемонията ще бъде отличен доц. д-р Георги Паскалев Сафев за цялостния му принос в развитието на българското медицинско образование и по повод неговата 80-годишнина.

Румен Радев ще удостои с Почетния знак на държавния глава арх. Костадин Сандев за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и във връзка с неговата 75-годишнина.

За изключителния му принос към българската култура и духовно развитие и по повод неговата 100-годишнина държавният глава ще удостои Анжел Вагенщайн. Отличието ще бъде получено от неговата внучка Жаклин Вагенщайн.