"България може да развива всякакъв вид туризъм с богатата си история, култура, постижения и красива природа", това каза по време на официалната церемония по връчването на Седмите годишни награди в областта на туризма, информира прессекретариатът на държавния глава.

Българският туристически сектор има голям потенциал и трябва да обединим усилия, за да показваме България такава, каквато е – красива и богата на история, култура, постижения и природа, стана ясно то думите на Румен Радев

Държавният глава връчи голямата награда в категория "Изборът на българите" на "Исторически парк" – село Неофит Рилски, община Ветрино, като наградата прие създателят на проекта Ивелин Михайлов.

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват пълноценно останалите сектори от обществено-икономическия живот, изтъкна президентът. Той посочи, че страната ни влага много малко в реклама на своя туристически сектор в сравнение с други държави и открои потенциала на археологията, където има нужда от изграждане на прилежаща инфраструктура, за да бъдат многобройните ни археологически обекти по-достъпни за посещения на гости от цял свят.

Президентът поздрави за усилията представителите на туристическия бранш, които въпреки трудностите, успяват да постигат значими успехи в своята дейност, се казва в прессъобщението