Председателят на АБВ Румен Петков призова да не се спекулира с трагедията с убития служител на МВР. В позиция във фейсбук той подчертава, че всякакви ненужни публични разсъждения по темата освен, че пречат на разследването, но и допълнително травмират близките и колегите на младия полицай.

Съболезнования към близките на убития служител на МВР сержант Петър Бъчваров. И поклон пред готовността на всички тези момчета да служат на държавата и нашето общество. Апелирам към ръководителите на институции, към тъй наречените политически мъже незабавно да преустановят спекулациите на тема "кой е убиецът (убийците), откъде е дошъл изстрелът (изстрелите)“. Защото по този начин влияят върху разследването. И защото по този начин задълбочават терора върху останалите служители и близките на убитото момче.

Едно е да си адвокат, друго е да си разследващ полицай, трето е да си следовател. Но когато си институционален ръководител и прибързваш със спекулативни разсъждения, си дълбоко вреден за институцията, за нейните служители, за държавата и обществото. На някои хора трябва да се каже – млък, не ви е тук мястото и не ви е сега моментът.