Националният съвет на ПП АБВ проведе заседание с три основни акцента – състоянието на българската енергетика, състоянието на международните отношения и перспективата пред левицата.  

Съставът на НС на партията изрази загриженост за състоянието на енергетиката, като беше отбелязан фактът, че "Булгаргаз“ е в състояние на фалит и че се извършва грубо посегателство върху ядрената ни енергетика.

Председателят на АБВ Румен Петков отбеляза бездействието на последните правителства по повод изграждането на нови ядрени мощности. Същевременно в Турция изграждането на нови ядрени мощности върви с пълна сила, румънското правителство одобри инвестиционна програма за изграждане на два нови реактора. На този фон единствените, които съсипваме енергетиката, сме ние в България.  

В рамките на форума отново бе поставен акцент върху позицията на ПП АБВ от началото на конфликта Русия-Украйна през февруари – незабавно прекратяване на военните действия и започване на преговори за мир, без предварителни условия. Колкото до идеята на президента Зеленски – тя има единствено пропаганден характер и цели да направи невъзможен преговорния процес.  

Националният съвет на ПП АБВ постигна съгласие по безалтернативността на консолидацията на лявото политическо пространство, тъй като силната левица гарантира силно, стабилно и балансирано държавно управление.