Правителството на ПП и ГЕРБ е политическо квазимодо, няма как да сложи край на политическата криза. Двете партии съществуваха благодарение на опозиция на другата партия. Наричаха се всякак, а сега се коалират. Няма как тези коренно различни формации да преследват общи цели. Ще гласуваме "за" сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Прави се редовно правителство, за да се спасява той. Борисов трябва да си даде имунитета, ако е невинен. Това каза в ефира на NOVA Румен Гечев от БСП.

По думите му комбинацията между двете сили си има причини. "Те влизат в омерта по защита на техните имунитети, защото и двете страни държат папки и факти за другата. Главният прокурор се раздвижи, макар и по лични подбуди. В парламента се разиграват сценки на добре режисиран театър. "Когато дойде време за съдебна реформа или забрана за износ на оръжие си проличава, че парламентът е театър "Многострадална Геновева", заяви той.

Според него нечуван слугинаж е съгласуване на решения на суверенна държава за началници на службите. "Това противоречи на националното достойнство и суверенитета. Категорично против сме свалянето на нивото на дефицита и приближаването до Сребърния фонд, който гарантира парите на пенсионерите", коментира Гечев.