Промяната на някои текстове в Конституцията няма да накара съдиите, прокурорите и изследователите да работят по-добре. Нито една партия няма капацитета да решава въпроси относно Конституцията. Трябва да се обърнем към доказани специалисти, специализирани звена, които се развиват в България. Не бива политиците сами да решават този въпрос. Това каза Румен Гечев от БСП в ефира на БНТ. Според него твърдението, че БСП защитава старата съдебна система, противоречи на здравия разум.

"Докато не получим конкретни текстове, разработени за промени в Конституцията, ние от БСП не намираме за нужно и нямаме намерение да си губим времето с отвличащи вниманието операции. Когато дойдат конкретните текстове, ние ще разговаряме, ще направим своите предложения и ще изясним своята позиция относно евентуалните промени в Конституцията", допълни още социалистът.

Според него българският народ и икономиката имат много по-сериозни проблеми, отколкото да се "играе на тупане на топката" във временни комисии, за да се крият определени политици или пък да се декларират промени в Конституцията, за които никой не знае за какво става дума.