В присъствието на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, ще бъде подписано споразумение за увеличение на основните работни заплати и месечните социални плащания в "Български пощи“ ЕАД, инфомираха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията. Документът е резултат от постигнато договаряне на ръководството на дружеството със синдикалните организации, които са страна по Колективния трудов договор. То обхваща увеличение на основните работни заплати и ваучерите, както и програма от комплексни мерки за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите на търговското дружество.

Споразумението ще бъде подписано на 14 февруари 2023 г., от 14:00 ч., в зала 3 на Министерството на транспорта и съобщенията.

Подписи ще положат главният изпълнителен директор "Български пощи“ ЕАД Филип Алексиев, председателят на Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ Валентин Стоянов, председателят на Федерация "Съобщения“ към КТ "Подкрепа“ Пламен Дончев и председателят на Демократичния синдикат на съобщенията към АДС –Асоциация на демократичните синдикати Мара Петрова.