Все още не е ясно дали България ще има редовно правителство и дали ротацията ще бъде факт. Днес очакваме да разберем дали ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново ще се върнат на политическата маса. 

Припомняме, че във вчерашния ден от ГЕРБ-СДС призоваха ПП-ДБ да поднесат своите излиянения за обидните епитети, които изсипаха по адрес на Мария Габриел и партията на Бойко Борисов. Асен Василев нарече Габриел "новото красиво лице на мафията".

По-късно през деня финансовият министър в оставка поднесе извинението си на Мария Габриел, като уточни, че това е извинение асмо като в качеството й на жена, но не и на кандидат за премиер. По думите му тя е загубила своите лидерски качества и н трябва да бъде министър-председател. Той посочи, че преговори за кабинет с първия проучвателен мандат вече са невъзможни, а погледът на политическата формация вече е насочен към втория. 

Последва и отговорът на ГЕРБ и Деница Сачева, който бе категорично, че Асен Василев не може да бъде министър на финансите повече и няма да получи подкрепата на ГЕРБ. Единият от съпредседателите на ПП-ДБ Асен Василев се извини частично и по-скоро затвори вратата за дебати.

Дали има път назад и колко труден за извървяване между досегашните партньори ще е той, предстои да разберем.