Видинският народен представител Росица Кирова продължава усилената си дейност за развитието на минералните извори в Северозападна България. По нейна инициатива, съвместно с Камарата на минералните води, на 17 януари в Народното събрание ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени възможностите за разкриване, стопанисване, контрол и развитие на минералните води, в съответствие с европейските директиви и добрите световни практики. Тема на кръглата маса ще бъде и привличането на инвеститори, които да участват както с финансови средства, така и с технологични предложения и опит. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ

"Моята инициатива за развитието на минералните извори като природно богатство приобщава представители на законодателната власт, дипломатически мисии, изследователи и учени, кметове и неправителствени организации. Очаквам представители на общините, които имат такъв ресурс и искат да се възползват от опита и експертизата за разкриване на нови минерални извори. Общините в Северозапада и Видин също са сред поканените“, коментира г-жа Кирова.

През септември 2021 г. Росица Кирова беше инициатор и организатор на първата кръгла маса в Народното събрание, която беше насочена към възможностите за разкриване и използване на минералните извори във Видин. В резултат се появи необходимостта от обединение на обществен интерес за разработване на нови минерални извори и доразвиване на съществуващите по начин, които да допринесе за икономическо развитие на регионите.