Народният представител от 48-я парламент Росица Кирова изпрати писмо до Регионалното управление на образованието във Видин за съдействие за определяне на номинации за учредените от нея стипендии "Изследователи на знанието“ за учебната 2022/2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Росица Кирова обяви преди повече от година инициативата си за подкрепа на младите таланти на Видин, които имат постижения, изявяват се и се класират в национални състезания. Стипендиите са в три области на познанието - български език и литература; чужди езици и математика.

"Изследователи на знанието“ е годишна стипендия, с която г-жа Кирова поощрява усилията на учениците, които са сред най-добре представилите се на национално ниво. Втора поредна година за избора и предложения за стипендиите тя се обръща към Регионалното управление по образованието, където може безпристрастно и по препоръка на директори на училища и учители да бъде направен подбор на предложените за стипендия деца.

За учебната 2021/2022 г. Росица Кирова връчи 5 стипендии на номинирани ученици от Регионалното управление на образованието във Видин.