Често работата на екипа на МОСВ е невидима, но всъщност когато не се говори за нашата работа, резултатите са налице. Това каза по време на отчета за работата на Министерски съвет министърът на околната среда и водите д-рРосица Карамфилова, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Редица от постиженията, особено в сферата на инфраструктурните решения са извършени в партньорство с екипа на МОСВ. Често си позволявам да кажа, че ние сме шерпите, без кислородни маски, помагат на алпиниста да изкачи върха, заяви тя и допълни: "Проекти, които бяха забавени година и половина – АМ "Европа“, жп участъци, газовото хранилище в Чирен, проекти, които вярвам, че ще осигурят независимост и устойчивост на нашата държава.“

Едно от предизвикателствата беше приемането на първите за нашата страна специфични и подробни цели – 43 за първи път, каза Карамфилова.

Работихме по наказателната процедура за замърсяване с фини прахови частици, обясни Карамфилова. "Изключителна работа, сериозна подготовка, отидохме на изслушванията и в момента се надявам, че становището на генералния адвокат ще бъде взето под внимание от съда и съдът ще отхвърли иска на ЕК. Ние показахме, че имаме напредък и трябва да го потвърдим. Това е една от сериозните инвестиции не само в околната среда, но и в здравето на хората“.