Искахме името на студиото ни "Жълто куче“ да е нещо различно, запомнящо се и със скрита символика в него.Това каза в обедния блок "Добър ден, България“ на "Фокус“ Росица Босяцка – фотограф. "Освен фотограф, съм и графичен дизайнер и мислейки за логото на студиото, си го представях да е в жълто, защото жълтото е цветът на оптимизма. Той е и един от трите цвята, който кучетата виждат. А в представите си ние като собственици на кучета, ние бихме искали те да са спокойни и позитивни или с две думи да бъдат "жълти кучета“.

За да си фотограф на домашни любимци, трябва наистина да обичаш кучетата и да имаш търпението на светец, защото не е никак лесно, обясни Босяцка. "Изисква се много упорита работа още преди да застанеш с камерата пред кучетата. Имах късмета да се обучавам при най-добрите световни фотографи и съм първият сертифициран такъв в България. Така съчетах в едно безкрайната ми любов към животните с другата такава – фотографията, за да създам първото специализирано студио, в което кучето или котето е главният герой.“

Аз имам три кучета и една котка, които са с различни характери и нужди и покрай тях съм завършила десетки курсове за кучешка психология, което ми помага да предразположа всеки гост на студиото да участва в снимките, под формата на игра, разказа Босяцка. "Малката тайна е, че давам нужното време на всяко куче да се успокои, да се разходи свободно в студиото, имаме кът с играчки, с лакомства. И голяма доза търпение е нужна, разбира се“.