Следващата седмица е важна и за обществото ни, и за нашите съюзници. Това каза председателят на НС по време на среща с български евродепутати в сградата на парламента, предаде репортер на "Фокус".

В началото на срещата Желязков каза, че оценява ролята на ЕП и на активното участие на родните депутати. Той избори приоритетите на България като изведе на преден план нуждата от стабилно редовно правителство, присъединяването на България в Шенгенското пространство и еврозоната, ПВУ. 

"В момента сме в един от най-важните етапи от 2021 г. – очакването на обществото този път да реализираме едно правителство, което ясно ще отговори на нашата евроатлантическа ориентация и на всички предизвикателства непосредствено и в средносрочен план. Следващата седмица ще бъде важна както като послание за обществото, така и като послание за нашите съюзници", посочи Росен Желязков

Той напомни пред евродепутатите, че президентът Румен Радев ще връчи в понеделник първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел.