Предстоящите избори са от изключителна важност. Това са шестите поред избори след 2021 г. Хората се сблъскаха с много кризи – финансови, мигрантски, ковид криза. Бяха нужни три години, за да се осъзнае, че нищо хубаво не се случи в нашата страна след 2021 г. Това заяви водачът на листата за европейски избори и за народни представители в Благоевград Росен Желязков при посещение в община Разлог, съобщиха от партията.

Той припомни неизпълнените обещания, дадени от предишните управялващи, за мостове и тунели. "Всичко, което се изпълняваше по времето на управление на ГЕРБ прекъсна. Всички проекти – национални и европейски. Нашата страна се оказа най-зле справящата се при усвояване на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Усвоили сме само 3%", отчете Росен Желязков.

По думите му въпреки опитите на опонентите да изкарат ГЕРБ виновни, силният отбор на партията е успял да се запази и да бъде по-сплотен и по-стабилен. "ГЕРБ поема нелекия ангажимент отново да изведе страната от кризата. И това ще го направим без да се затяга коланът", категоричен беше Росен Желязков.

Водачът на ГЕРБ/СДС на листата за европейски избори и за област Благоевград Росен Желязков посети обновените при управлението на ГЕРБ МБАЛ Разлог и модерния образователен център в сектор "Земеделие" в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство.

Кандидатите за евродепутати и народни представители от ГЕРБ/СДС се запознаха с модерната апаратура в отделението по образна диагностика с висок клас рентген.Благодарение съдействието на Росен Желязков в болницата бе открита една от първите лаборатории при КОВИД кризата.

"Основен наш приоритет винаги е било здравеопазването – силен скрининг и профилактика. Ще искаме здрави българи, а не излекувани българи", подчерта Желязков.