Росен Костурков, трети в листата в Пловдив-град и водач на листата в Пловдив-област на "Продължаваме промяната", е единственият представител на политическа формация, който коментира изборните резултати в града под тепетата. Ето какво каза пред медията ни.

"Няма как да бъда доволен от изборния резултат, защото по-малко хора са гласували за нас в сравнение с ноември миналата година. От друга страна, трябва да отчетем случващото се в страната през последните 10 месеца, фактът, че правителството беше съборено отвътре, както и изключително негативната кампания срещу нас. 

Имаме три мандата от Пловдив и ще продължим да работим за реализиране на нашите приоритети в града, които сме определили още миналата година. Ще направим всичко възможно да увеличим контрола върху харченето на публични средства в града. Друг важен ангажимент е предприемането на мерки за преустановяване на транспортния хаос. Знаете, ние осигурихме 150 милиона в Плана за възстановяване и устойчивост, за изграждането на градска железница, с която да се придвижват хората от Пловдив към предприятията и обратно. Ще продължим да работим за това. Имаме и лична кауза - ремонта на Хуманитарната гимназия. 

Не ни пречи да работим, дори в опозиция. За нас няма по-логична стъпка правителството да бъде предложено от първата политическа сила. Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Няма да участваме в управлението на държавата с ГЕРБ , ДПС и "Възраждане". 

Най-вероятно ще вляза в Народното събрание от листата на която съм водач. Повече подробности ще има след заседанието на нашия национален съвет утре".