Социална фондация "Инди Рома 97" започна изпълнение на проект "С поглед напред", финансиран от Фонд активни граждани на ЕИП. Темата на проекта е противопоставяне на дезинформацията и фалшивите новини, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Проектът си поставя за задача да подкрепи активно обществеността, с особен акцент върху ромите, като уязвима група, в борбата за разпознаване на истината в морето от дезинформационни кампании и поръчкова журналистика чрез изграждане на критично мислене и отстояване на собствено мнение, обясни Николай Близнаков. 

Като методи за противодействие на дезинформацията са предвидени провеждането на интерактивни телевизионни форуми в регионалната пловдивска телевизия "Тракия" (ПОТВ), публикации в сайтове и страници на фондация "Инди Рома", социални центрове, групи по интереси и др. 

Проектът ще се развива в три селски общини в Пловдивска област, без да се ограничава само с тях, с допълнителна насоченост към ромската общност, която е сред най-уязвимите групи за манипулации и фалшиви новини. Срокът на изпълнение е до месец май 2023 година.

Подробности гледайте в прикаченото видео!