От утре започва седмица, наситена с политически знаци и очаквания. Изтичат първите 9 месеца на това управление и българското правителство, начело с Николай Денков, доброволно ще подаде оставка на 6 март. На 8 март пък трябва да стане ясно ще се превърне ли некоалицията в коалиция или ще избираме ново, 50-о Народно събрание.

Също до 6 март от ПП-ДБ трябва да са направили и анализ на работата на всички министри. Преди дни те предложиха на политическите си партньори и Меморандум за управление, но той беше отхвърлен от ГЕРБ-СДС и от вицепремиера Мария Габриел

ГЕРБ-СДС отговориха с контрапредложение - изготвиха коалиционно споразумение. То първо ще бъде представено на партията - на 5-ти март. От своите Бойко Борисов очаква мандат как да действа. На 6-ти март документът отива при ПП-ДБ. На осми се очаква решението на ПП-ДБ - официална коалиция или избори. При положителен отговор управлението продължава и може и вече да не ни се налага да го наричаме "сглобка", а коалиция.

В противен случай парламентът ще гласува оставката на кабинета "Денков" и страната ни отива на предсрочни парламетарни избори. Очакването е това да е на 9 юни, когато ще избираме и европейски парламент.

"Между нас с г-жа Габриел процесът върви нормално. Очакваме предложението от страна на ГЕРБ и тогава ще видим как ще оформим крайния документ. Нека днес говорим за празника. Елате във вторник и тогава ще обсъдим всички тези въпроси", заяви премиерът Николай Денков, припомня Nova.