Реорганизация на движението на ГКПП "Калотина". Това стана ясно днес от информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 18:00 часа на  12.04.2023 г. , съобщена от ГД"Гранична полиция".

Трафикът по границата с Република Сърбия е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове . В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Във връзка с предстоящите официални празници, пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът по границата с Република Северна Македония и Република Турция е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Трафикът по границата с Румъния е интензивен на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин", , ГКПП "Никопол" и  ГКПП "Кардам", ГКПП "Оряхово"  и ГКПП" Дуранкулак"  за товарни автомобили на изход. 

По границата с Гърция, трафика на ГКПП "Кулата" е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. През съвместните гранични пунктове "Златоград"/ "Термес" и "Ивайловград"/"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.