ПП обяви официално кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател. Веднага след новината представителите на различните парламентарни групи в Народното събрание дадоха своя коментар.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви категорично, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на ПП. "Някои ги наричат "шарлатани", други – "аматьори". Смятате ли, че искаме да разговаряме с такива хора? Никой и не ни е канил на разговори. Тази кандидатура е обречена", допълни Атанасова. Тя припомни, че акад. Денков е бил министър и заместник-министър в служебно правителство и в кабинет на ГЕРБ. "Това означава ли, че можем ли да говорим за модел Борисов-Радев-Петков? Бил е заместник и на Меглена Кунева. Да  не би и НДСВ или Тройната коалиция да се завръщат? И означава ли всичко това, че вторият ешалон на ГЕРБ може да оглави кабинет на ПП?", попита председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Веднъж, след като акад. Денков формално бъде одобрен от "Продължаваме промяната“, ще видим той как си представя сглобяването на своя екип. Така че на този етап разговор за други лица, не смятам, че може да става дума. Това каза съпредседателят на "Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти.

"Няма как да подкрепим такъв кабинет. Номинацията на акад. Николай Денков я оценяваме като подигравка, защото този човек в момента, в който напусна системата на образованието, предизвика мощна въздишка на облекчение, сред всичко, които работиха в образованието." Това каза в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев отказа да коментира предложената  от ПП кандидатура. "Когато имам коментар ще го направя. Сега разговаряме", каза той  в парламента. 

ДПС и БСП се въздържаха от коментар.