За мен е странно, че близките поискаха толкова бързо Ангел Христов да бъде погребан, разбира се и реакцията на държавата беше бърза заради скандала, който с е вдигна, защото този човек е издирван от Интерпол. Това коментира разследващият журналист Йово Николов в ефира на bTV.

"Една от причините според мен, един индикаторите, че той е бил у нас продължително време е бързината, с която той е погребан. В смисъл, че приказката, че той се е прибрал у нас, прегърнал е жена си, развълнувал се е и е починал, е някак си доста елементарна. Тук вероятно е управлявал бизнеса си. Те бяха обвинени в пране на 35  млн. лева", каза Николов.

БОП когато иска да прикрие някого, го прави свой сътрудник. В много случаи може и това да е станало с братята Галеви, коментира той. И допълни, че в момента най-вероятно има разместване на пластовете.

"Аз ги помня още 94 година. 97-98 година Ангел Галев стана част от организираната престъпност, а Ангел Христов беше служител на регионалното звено за организираната престъпност и бяха уволнени след като станаха известни като бандата на офицерите. Впоследствие 2008 година те владееха град Дупница и то с помощта на партиите. И не смятам, че с тяхното изчезване от града тяхното влияние стана по-малко. Така че подозренията ми, че те са присъствали в града през тезци периоди, в които са била издирвани, са напълно реални", добави още той.