Денонощни проверки и патрули по пътищата започва "Автомобилна администрация".

Патрулите са част от спешни мерки за намаляване на катастрофите. Ще бъдат проверявани шофьорите на автобуси и тежкотоварни автомобили и носят ли пътниците колани.

Смяна на пътни знаци, нова маркировка и подрязване на клони са останалите действия, с които държавата смята да намали произшествията на пътя. Денонощните патрули ще бъдат разполагани на критични точки в страната.

"През нощта трябва да бъде на основни пътни направления. Граничните пунктове са основни пътни направления. От Турция за Румъния и за Европа, към Калотина, към Кулата, така че това са основни пътни направления, към Видин, да не забравяме", обясни Бойко Рановски, директор на ИА "Автомобилна администрация".

"Мерките не започват от утре, а те започнаха от 16 август, това не е отговорност само на МВР, нали разбирате. Стопаните на пътя и всички институции, отговорни към поддържането на пътищата, в това число маркировки, банкети, много важни неща, пътни знаци, които не са в компетенцията на МВР, трябва да се случат", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.