"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват, но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. В известна степен са били свързани, но в определен момент те са били прехвърлени на друго лице и по този повод е поканен на разпит в СДВР, където в момента се намира. Казаха, че не го извеждат, а просто го придружават и както виждате той си тръгна със собствената си кола". Това заяви адвокатът на Васил Божков Георги Гатев след като рано тази сутрин спецполицаи обискираха имоти на Васил Божков.

На излизане от СДВР Божков не съобщи за какво точно е бил разпитван. По непотвърдена информация разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров.

"Разпитваха ме за глупости", беше коментарът на бизнесмена.

По-рано Божков заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров и подготвя нов политически проект. Бизнесменът нарече спецакцията "поредната политическа репресия".