Служители на сектор "Криминална полиция“ при РУ - Пазарджик неутрализираха високотехнологична и добре прикрита оранжерия за отглеждане на канабис. Има задържан, съобщиха от МВР.

Криминалисти са предприели действия по противодействие на разпространението и производството на дрога. В хода им, в метално хале в имот в село Добровница, открили общо 377 растения от рода на конопа, засадени в саксии, в различен стадии на развитие, като височината им варирала от 20 см до 130 см.

Халето било добре обезшумено, изградено от термопанели, оборудвано със системи за вентилация, за контрол на осветеността, температурата и влажността на въздуха.

Открити са и различни висококачествени торове за стимулиране на растежа на насажденията. Иззетите растения са с обща маса от 14.745 килограма. В едно от помещенията била открита и около 415 грама полусуха зелена листна маса от същия по вид дрога.

С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан 46-годишен мъж от Пазарджик, ползвател на имота. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата.