Разказ от първо лице за живота в Киев от доброволеца, който избра да живее и помага там. Петко Петков е в епицентъра на събитията, за да реконструира училище, което след руска атака е почти напълно унищожено. 

Мъжът смята, че всеки може да помогне с каквото може. Той обясни, че и в момента чува бомбардироваки, а токът ту се появява, ту спира. Ако дълго градът е на тъмно, спира и водата, а хората нямат надежда, че войната скоро ще приключи.

"Колкото повече пада температурата, толкова повече зачестяват прекъсванията на тока. Ние обаче сме напълно убедени, че в крайна сметка Украйна ще спечели в тази война. Всички биха предпочели това да свърши час по-скоро. В момента всички хора тук са напълни мобилизирани или работят в своя капацитет така че да помагат по всякакъв начин“, каза доброволецът пред bTV.

Той коментира и темата с корупцията в страната, като обясни, че там много бързо са се задействал институциите и вече има наказани по случая с генерали, които са продавали храна на двойни цени.

"Специфичното за ситуацията, в която се намираме, е, че такива проблеми много бързо излизат наяве и съответно мерки се взимат почти мигновено. Въпросният скандал бе свързан с някои генерали от армията, където стана ясно, че продават храна почти на двойници цени. В крайна сметка всички бяха много бързо подведени под отговорност включително и министърът на вътрешните работи си подаде оставката, въпреки че не беше доказано той по някакъв начин пряко да  свързан с това“, обясни Петков.

Мъжът не смята скоро да напуска Украйна.