Малко преди депутатите да излязат във ваканция ги попитахме и за думата на годината, а също и каква е личната им равносметка. 

Година на промяната - така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков определи отминаващата се 2022-ра пред Агенция "Фокус". По думите му промяната се е оказала по-трудна и по-дълга, но в никакъв шанс не е изгубена надеждата.

Депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Младен Маринов заяви, че 2022 година е била тежка, заради политическата криза, в която се намираме. Той изрази за една нова по-добра година за страната ни. 

Прекалено много избори, безотговорност и разделение. Това бе мнението на народният представител от ГЕРБ Даниел Митов

"Желая здраве на всички и се надявам да не се наложи страната да отиде отново на предсрочни избори, а да се намери решение с третия мандат", сподели Делян Добрев от ГЕРБ.

2022 година беше много динамична и изпълнена с надежди, които не бяха оправдани. Поуката, която можем да си вземем е, че не всяко решение трябва да бъде на сто процента емоционално, а трябва да почива на здрав разум". Това каза Георги Самандов от "Български възход".

Според депутата от БСП Иван Ченчев България е най-важна. "Мисля, че всеки един българин чувства това. Не трябва да си мислим, че можем да определяме посоката, а че можем да взимаме политически решения и да спазваме клетвата, която сме положили", добави той.