"ГЕРБ, няма ГЕРБ. Аз бях един от последните от ГЕРБ. Това бяха едни млади хора. 2009 година, когато правихме ГЕРБ – няма нито един. Машина за гласуване не искам да бъда. Не съм обиден. Партията е на един човек – да прави каквото си иска. Последно говорихме преди 5 месеца. Този човек го обичах, вече не. Имаше между нас неадекватни действия. Да е жив и здрав, не му мисля лошото“, коментира в сутрешния блок на bTV Вежди Рашидов – бивш председател на парламента и бивш министър на културата.

На въпроса какво би казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов сега, почетният гражданин на Кърджали отвърна: "Нищо не бих му казал, той не е малко момче. Стига съм го съветвал, има кой да му слюнчи ушите, всичките му гафове са от много акъл.

ДПС са постоянен факт в политиката. Сидеров управляваше преди със златното пръстче наляво-надясно. Такава е политиката. Никой не вярваше, че ще вземем място в Кърджали. Аз пробих малко бастиона на Доган. Не с ДПС, а с Доган бяхме в противоречие, но в цялата тази ситуация сега той е един от най-мъдрите играчи в политиката“, отбеляза Рашидов.

Запитан приема ли Делян Пеевски като лидер на ДПС, отвърна: "Що не, какъв е проблемът? Че е повече килограми. То и аз съм“.

И още от Вежди Рашидов: "Оставете "Магнитски“, това са едни американски дъвки. Аз Пеевски съм го попържил много яко, за разлика от мълчаливите агнета, медиите гърмяха много. Тошо Тошев ни срещна с Пеевски. Срещнахме се и водихме разговор, зад тази осанка седи един умен прагматичен човек. Що да не става? Сульо и пульо стана депутат. Умен човек, пари прави, а той поне си ги декларира“.