Пред нас пътят остава само един - истината и само истината. Ще пусна да чуете един кратък пасаж, който не сме манипулирали, но отразява горе-долу намерението, визията, поведението на Националния съвет на "Продължаваме промяната". Публично, онлайн, можеха да го слушат стотици хора. Това каза на пресконференция Радостин Василев, предаде репортер на "Фокус"

"Успокоявам най-вероятно Кирил Петков. Не е от спални, не е от апартаменти, не е от нещо друго този запис, не е таен - щом говорят на Национален съвет пред 60 човека такива неща, не искам да си мисля какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лена, Лорер, там всичките тези, които са. Доверието ми към Кирил, винаги съм се надявал - базисно коректен човек, борец до последно със статуквото, заради него се присъединихме и ги подкрепяме като партньор и наистина - или е зависим, или го държат с нещо, или е уплашен, или е много лаком, но накрая май ще излезе, че е много глупав, защото с това свое действие, дори да не се реализира кабинет - той губи доверието на българските граждани", каза Радостин Василев.

На записите се чува как Кирил Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап.