Дебатът за фалшификацията на изборите мина съвсем в началото при първите два параграфа. За мен е безспорно ясно и опитът показва, че 12 години назад във времето избори се фалшифицират с хартия. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от "Продължаваме Промяната" Радостин Василев.

"През последните два-три избора, когато машините вече са въведени, няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите. Има доста досъдебни производства за злоупотреба с бюлетини, които вървят срещу членове на СИК. Държавата, в която нищо не се случва и там не се случва нищо. Гаранцията на машината беше много сериозна до снощи, че може да се направи справка от разписката, която излиза с нейното броене за резултата, който излиза от машинния протокол. След снощи машината вече разпечатва разписката и тя е един принтер и СИК в края на деня брои тези разписки и създава отново хартиен протокол.

Той уточни, че вече няма да има машинен протокол, което ще създаде огромен хаос и допълни:

"Имаме едни бюлетини, които накрая брои секционната комисия, имаме едни разписки, които според предложението се наричат вече бюлетини от машинно гласуване и отново ги брои секционна комисия. Създават се два протокола, те се обединяват в един протокол, което ще предизвика огромни грешки и ще имаме най-тежките избори, които някога са провеждани в България".