Не е толкова важно аз да оглавя Комисията по спорт в НС.  Това заяви Радостин Василев, депутат от ПП и бивш министър на спорта в ефира на bTV.

"Най-простият отговор е, че няма мнозинство, което да избере в момента председател на тази комисия. Едно от водещите лица от ДПС ме извика и ми каза, че не трябва да влизам в тази битка. Аргументът беше, че е имало обаждане от президенството и от госпожа Лечева, която му била приятелка от 30 г. Затова ние взехме решение да не се отказваме от тази комисия. След това проведохме втора среща с цялото ръководство на ДПС и Карадайъ каза, че е поел ангажимент, че няма да отстъпи. Истината е, че тази комисия беше предоставена на Промяната и след това отказана – кой се е обаждал, кой какво е казал, аз не мога да кажа. Ще кажа името на този човек, той е един от заместник-председателите на ДПС. Той каза, че е имало обаждане от президенството, това беше аргументът, с който се казва, че аз не трябва да поемам комисия. Това е тотално влизане във властите“.

Моят сигнал срещу госпожа Лечева беше за конфликт на интереси в два аспекта – в единия аспект не е напуснала едни сдружения, а във втория аспек е направила една разпоредителна сделка като министър, която е в полза на сдружение, на което тя е управител, обясни Василев. "Госпожа Лечева казва, че също е подала сигнали срещу мен. Аз нямам никакви притеснения, нека ме извикат. Но тя извика Петков и Василев в Министерството да им показва нещо. Аз я призовах, че тя трябва да го направи публично.“

Не са много 1 милион за софтуер, който ще изсветли всички дружества в спорта, обясни Василев.

Няма никакви злоупотреби в четирите дружества, които визира госпожа Лечева, категоричен е Василев.