Министър Иван Демерджиев е бил 3 месеца в това министерство и е последният човек, чиято оставка трябва да бъде търсена. Това заяви в ефира на  NOVA NEWS депутатът от ПП Радостин Василев, който е член на Вътрешната комисия в 48-ото Народно събрание. В кабинета на Кирил Петков Василев бе спортен министър от квотата на ИТН, но се отказа от партията на Слави Трифонов.

Повод за думите му бе поисканата оставка на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев след като български граничар бе застрелян на българо-турската гранична бразда. В искането се включиха и ГЕРБ и БСП.

"В продължение на почти 10 г. са натрупани огромни дефицити за сигурността на границата. Единият е оградата, другият – има недостиг на над 1200 служители, техническите средства не достигат до голяма степен. Във времето са натрупани много пропуски, много недоглеждане. Българските граждани трябва да знаят, че през 2015 г. започва същинското изграждане на 234 км ограда за 220 млн. лева", обясни Василев.

Относно думите на служебния вътрешен министър, че българските граничари пазят границата с телата си, той каза: "Натрупаните проблеми не са натрупани за времето на служебното правителство. МО и МВР ремонтират границата, те чакат още служебно оръжие. На комисията по вътрешен ред днес стана ясно, че България трябва да мисли отново за истинска ограда. Отново правим ограда, докато не разбере политическата класа, че трябва да има отговорност за свършено и несвършено", каза Василев.

"По време на огледите на оградата от бившия вътрешен министър Бойко Рашков са отделени около 5 млн. за запълване на дупките. Българското общество трябва да накара политиците да правят нещата истински", каза Василев.

 Относно преговорите между различните парламентарни групи за бюджета, Василев е категоричен, че ще има катастрофални последици за държавата, ако влезем в следващата година с бюджета за тази.