Вярвам, че пленарна зала ще подкрепи измененията в Изборния кодекс, заяви пловдивският депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков в кулоарите на парламента.

"Със сигурност това ще върне избирателната активност,защото съм ставал свидетел на хиляди разговори и хиляди хора са ми казвали "моля, върнете хартиената бюлетина". Хората стенат, искат я и ние нямаме право да им я отказваме", каза той по БНТ.

По думите му има група хора, които не вярват на хартията и една много голяма група, която не вярват на машините и затова трябва да се изгради доверие и в двете:

"Не разбирам защо е тази истерия да се налага само едната форма на гласуване, при положение че и ДБ внасят изменения, свързани с доверието във машинния вот. Няма проблем, ще гледаме всички тези промени", коментира депутатът.

Според него "Продължаваме промяната" тласкат страната към нови избори чрез деструктивна политика.

"Според мен тяхната идея е колкото се може по-бързо да има избори, защото разчитат на нещо, не знам на какво. битката им срещу връщането на хартията е може би защото те знаят нещо, което ние не знаем".

След като България е член на ЕС и НАТО, трябва да изпълнява съюзническите си задължения - щом всички държави членки са предоставили оръжие на Украйна, и ние сме длъжни да го направим, смята Радомир Чолаков.