Режисираната медийна истерия издава страх от нова партия. Хорът на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки партии. Българите очакват алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива. Ако дам доверието си на политическа формация, ще го заявя сам. Това каза президентът Румен Радев, който говори пред медиите относно нов евентуален политически проект, предаде репортер на "Фокус".

"Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности ще промениш настроенията на хората. А хората са възмутени. Появата на алтернатива е неизбежна.  Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи", бе категоричен държавният глава.

"Ако някой има истински доказателства, е длъжен да ги предостави, но и да носи отговорност за достоверността за тези сигнали. Призовавам компетентните органите да извадят цялата информация за сигнали, преписки и дела за БТК, КТБ, ББР, за "Булгартабак", за язовири, магистрали, Митници, за "Дунарит" и отравянето на Гебрев, за поставени лица - собственици на имоти, хотели, бизнеси в чужбина и офшорки. Обществото очаква отговори. Аз призовавам отговорните органи да излязат с информацията, която имат до момента", каза президентът след като рано тази сутрин Делян Пеевски отправи питания до главния прокурор Борислав Сарафов докъде са разследванията срещу хора от президентската институция.