В Министерския съвет се състои церемония по приемственост в изпълнителната власт, предаде репортер на "Фокус"

"Не само се справихте с кризата, но и отворихте възможности за развитие на страната. Дадохте спокойствие на следващите правителства. Очаквам в най-скоро време да берем плодовете на вашия труд", заяви Радев на "Дондуков" 2.

"Само преди 10 месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихъра на един коктейл от кризи. Рекордни цени на горивата, галопираща инфлация, липса на договори, търгове, слотове, интерконектор, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони, разработени по плана за възстановяване и устойчивост. Застой в модернизацията на армията, рекорден мигрантски натикат, война близо до нашата територия. Затова при вашето стъпване в длъжност отбелязахме редица приоритети – отстояване на българския интерес, укрепване на сигурността и задълбочаване на европейската интеграция", коментира Радев.

По думите му в момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е заради успехът, който постигнахте, а именно "Лукойл" да се съобразява с българските власти и да заплаща данъци тук. "България благодарение на вашите усилия и професионализъм се утвърди като важен енергиен фактор", коментира държавният глава.