Очаквам партиите да продължават диалога в духа на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения. Предоставил съм им това време. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предаде репортер на "Фокус"

Държавният глава отбеляза, че все пак времето за преговори и разговори не може да бъде разтягано до безкрай. "После пак ще има приказки: "Ама той иска да управлява еднолично", допълни той.

"Решенията са пряко обвързани с работата на парламента, който има да върши работа. Освен че трябва да извадят България от кризата, решенията трябва да са устойчиви и да са основани на някакви ясни сподели цели, приоритети и принципи. Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не състави правителство. Но задачите остават и трябва да бъдат свършени. Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича и бюджета и законите по Плана за възстановяване и устойчивост, и членството ни в Шенген", коментира още президентът.