Неслучайно правя тези консултации в присъствието на г-н Главчев. Правя го, за да може да чуе от първо лице възраженията и претенциите на партиите, но не забравяйте - според Конституцията, така както вие я променихте, и той следва да прецени дали да се съобрази с вашите претенции. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите в Президентството за предстоящите избори, предаде репортер на "Фокус".

Думите му бяха отправени към тримата представители на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, които след като чуха състава на кабинета станаха и си тръгнаха.

"В следващите два дни вие имате възможността да продължите комуникацията си с него (б. а. - Димитър Главчев), защото аз не мисля по никакъв начин да бавя политическия процес и моето намерение е каквито евентуални промени има в състава на служебния кабинет, да бъда уведомен до изхода на деня в понеделник. То във вторник сутринта ще издам три указа - за служебно правителство, за европейски избори и парламентарни избори 2в1 на 9 юни", каза Радев.

"Каквито претенции има към служебния кабинет - работете с г-н Главчев, отворен е за комуникация. Възраженията към него и той да преценява дали ще приеме или не", зяви президентът преди тримата да напуснат.