Следващият служебен премиер ще бъде старият служебен премиер, който се казва Гълъб Донев. Нито за секунда не съм допускал други варианти. Това каза пред журналисти държавния глава, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Няма модел "Радев", има модел, наречен на Конституцията на Република България. Той казва, че когато партиите не могат да излъчат правителство, президентът е длъжен да го направи по Конституция", каза още Радев.

Относно състава на служебното правителство, президентът обяви, че ще проведе разговор с всички служебни министри, които до момента бяха част от служебния кабинет. 

"Не искам да казвам нищо за никой министър. Предстои ми разговор с всеки един от служебните министри до момента", обясни президентът. 

Държавният глава заяви, че ще разпусне 48-то Народно събрание, след като бъде определена точната дата на изборите. По конституция изборите трябва да се проведат не по-късно от два месеца след разпускането на парламента. 

"Датата зависи от точната дата на избори. Пак казвам, два месеца по конституция, но не по-малко от шейсет дни", каза още той. 

"Аз по никакъв начин не искам повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори. Ясно е, че трябва възможно най-бързо да имаме редовно правителство и решение най-сетне на политическата криза. Трябва да преценим редица обстоятелства. ЦИК също трябва да си каже мнението". 

Относно това кога ще бъде разпуснато Народното събрание, Радев каза, че иска да види дали има политическа воля, за да бъде прието важното законодателство по ПВУ.