Откъде знаем какви показания е давал един анонимен свидетел, които са част от следствената тайна? Всички знаем откъде – това е изтекло или от самата прокуратура или от самите служби с политическа цел, те се занимават с политически пиар. Всички тези снимки и неща не са елемент от съдебно разследване, а са елемент от политическа компроматна кампания. Ясно е, че тя е срещу нас, срещу ПП-ДБ. Това заяви евродепутатът Радан Кънев в "120 минути“ по повод замесването на името на главния секретар на МВР Живко Коцев със задържани за контрабанда след акцията в "Агенция Митници“. 

"11 години едно и също, от 2013 г. от Костинброд ние гледаме тази шоупрограма на българските държавни институции, от която нищо никога не е завършило с разкрития и осъдителна присъда“, допълни Кънев. 

По думите му у нас има сили, които не желаят България да бъде спокойна, стабилна и да се реформира. 

"Виждаме, че службите, на които плащаме от данъците си и тези институции, които трябва да обезпечат справедливостта всъщност изглеждат много добре подготвени да работят за агенции за черен пиар преди избори. Те подготвят, складират заготовки и месеци наред чакат да дойде кризисният момент“, каза още Радан Кънев. 

"Във всяка коалиция всеки твърди, че носи на гръб някой друг, че балансът не е този, който е бил, че всичко трябва да се промени. Водят се трудни преговори и това е най-нормалното нещо на света. В базата, която показват социологическите проучвания, има какво да ни тревожи, има и какво да ни даде надежда. Имаме два месеца преди себе си, в които трябва да убедим минимум 7-8% от гражданите, които са разочаровани, че техните идеи и приоритети минават през това да ни подкрепят. Аз съм номиниран от "Демократи за силна България“ и ще бъда част от листите“, заяви евродепутатът.