Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне. Коалицията има нужда от много сериозна промяна в политическото мислене и в политическите цели, заяви в ефира на БНТ евродепутатът Радан Кънев от ПП-ДБ. Подчерта, че е важно да се състави правителство, но отказа да даде прогноза дали това ще се случи.

"Това по никакъв начин не значи, че ние можем да го подкрепим или да участваме в него. Тези, които събориха кабинета "Денков" са длъжни да съставят стабилно правителство и да управляват, да възстановят законодателния процес в България", допълни Радан Кънев и коментира, че политически не е реалистично третият мандат да бъде даден на ПП-ДБ.

"До момента третият мандат се дава на БСП с една цел - да предизвика избори. Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната републикаи и установяване на президентска. Ако има избори наесен, ще видим пълен срив на концепцията за евроатлантическото мнозинство в България", заяви Кънев.

По думите му е необходим процес на смело колективно взимане на решения в ПП-ДБ.

"В момента се взимат изключително важни решения на европейско ниво, на които България е пълен пас", каза още Радан Кънев и отрече той да е новият лидер на "Демократична България".