Евродепутатът от ДБ Радан Кънев направи интересна равносметка на престоя си в Брюксел.

Във Facebook Кънев написа:

Преди точно пет години влязох в кампания като кандидат за Член на ЕП (ЧЕП, това е официалната ми длъжност), купих си това сако и декларирах имущественото състояние в началото на кампанията.

Днес съм минус едно кило живо тегло, плюс един диоптър късогледство, по-малко коса и повече брада.

Иначе притежавам (в семейна имуществена общност) същия апартамент в Манастирски ливади, в който живеем, гарсониера в Хиподрума, която давам под наем, по 1/6 идеална част от наследствени апартамент и три магазинчета във Варна.

Тойотата продадох и купих Jeep втора ръка. Единствената ми наистина съществена придобивка е кемпер Лайка, който ще бъде окончателно изплатен до няколко месеца, пълен с няколко крила за кайт-сърф (те са на Деница и Бобо) и няколко чифта ски Stöckli, Zai и К2.

Спестяванията ни са малко под 100 000 евро, които предстои да намалеят в предстоящата кампания.

В общи линии - същият човек, със същото семейство (доколкото 15-годишният син е същата личност като 10-годишния, което много ме съмнява…), но с пет години по-опитен, с 16 парламентарни доклада, около 3000 законодателни изменения, 80 пленарни изказвания, 50-тина въпроса до ЕК и 100-тина граждански петиции до ЕП зад гърба си. Но дейността си отчетох вече на публична пресконференция, предстои отчетът да бъде разпространен и в достъпна визуална форма.