"Ако Бойко Борисов не желае да прави правителство с ДПС и "Възраждане“ и е избрал друг път, трябва да си даде сметка, че да сглобява коалиции, в които неговата партия и личност са доминиращи и всичко се върти като спътници около звезда, няма как да стане. "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ заедно имат повече депутати от ГЕРБ“.

Това заяви в "Тази неделя“ евродепутатът Радан Кънев.

"Ако разговор ще се води в този формат, Борисов трябва да се примири, че няма да има правителство с неговия мандат. На второ място, премиерът ще бъде човек, който е извън задкулисните контакти и механизма за рекет. Това ще бъде правителство, което внимателно и честно трябва да изготви програма“, допълни той.

Кънев изрази надежда жена да застане на премиерския пост в следващо правителство на "Продължаваме промяната" и "Демократична България", подкрепено от ГЕРБ-СДС.

"Неколкократно чуваме идеята, че трябва да имаме правителство, за да минем през зимата. Имайки предвид проблемите, да говорим за правителство за зимата звучи като "гадже за лятото“, подчерта той и добави, че е нужно правителство с дългосрочен хоризонт.

"Не знам за опит за убеждаване на "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ за коалиция с ГЕРБ-СДС. Убеждаване отвън не се е получавало“, категоричен бе Кънев.