Работодател взима личната карта на служител, за да го задържи принудително на работа и отказва да я върне. Случката е от димитровградското село Крепост. 28-годишният Живко разказва пред bTV, че в края на октомври започнал работа като общ работник в кравеферма. Задълженията му били целодневни, без почивен ден, затова се наложило да заживее във фермата, заедно с жена си и двете си деца. По договорка със собственика трябвало да получава месечна заплата от 600 лева и храна.

"Но се оказа, че от тези 600 лева, тази храна се удържа, на седмица ни купува за 100 лева. Говорим за 2 деца – памперси, млека, отделно храна за нас. Доникъде не ни стигаха, изнемогвахме, мъчехме се там. Живеехме в една стаичка, която е може би 15 квадрата. Едното ми детенце е на 10 месеца, другото е на 2 години“, разказа Живко.

Още в края на първия месец става инцидент с по-малката му дъщеря.

"Жена ми беше сложила да готви на един газов котлон, понеже няма място, котлонът беше близо до леглото. Детенцето ми пада от леглото, с падането закача тенджерата и я изсипва отгоре си. И се изгаря с 25%“, сподели още мъжът.

Бебето е прието в интензивно отделение в Пловдив.

"Даваха ни малки проценти да оживее, почти нямаше шанс. Докторите дори казаха да се подготвим за най-лошото. Слава Богу, детенцето се оправи, сега е по-добре. Но ако не бях там, нямаше да пострада. Единствено лицето не е засегнато, но цялото тяло е изгорено. Води се трета степен изгаряне. Това остава белег за цял живот. За това съжалявам“, разказва Живко.

Заради инцидента и заради ниската заплата, мъжът решил да напусне.