Със свое решение от 4 септември Районната избирателна комисия (РИК) в Благоевград заличи регистрацията на Иван Недялкович Хаджиев като кандидат за народен представител от кандидатската листа на партия "Народна партия "Истината и само истината“, е посочено в публикувано на официалната страница на РИК решение. 

Заличаването на регистрацията е след постъпило писмо от Централната избирателна комисия (ЦИК), а аргументите за направеното искане са, че той притежава и друго гражданство освен българско. 

Иван Хаджиев е регистриран под № 1 в кандидатската листа на партията, като е и единственият издигнат кандидат от "Народна партия "Истината и само истината“ в Първи МИР-Благоевград.

Решението за заличаване на регистрацията подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му. На въпрос ще присъства ли партията в бюлетината в Първи МИ-Благоевград за предстоящия парламентарен вот на 2 октомври, от Районната избирателна комисия казаха, че при този случай не би следвало да присъства, но предстои след изтичане на срока за обжалване или произнасяне на ЦИК в случай на обжалване да се изпрати допълнително запитване до Централната избирателна комисия.

От РИК посочиха, че до момента не са имали подобен казус и ще следват указанията от ЦИК.